Workshops

Workshops voor bewustwording, zelfvertrouwen en plezier.

Er zijn experimenten gedaan waarin één plant gepest wordt en een andere plant aangemoedigd. Dit heeft effect op het leven van de plant. Ze krijgen evenveel water en zonlicht, toch gaat het gepeste plantje hangen en de ander bloeit op.

Ik heb al zoveel mensen op zien bloeien door de workshops. Onzekere volwassenen die zich ineens durven uit te spreken. Kinderen die zich erg stoer voor doen en dan hun masker laten vallen.

Bloei uit tot de beste versie van jezelf!

Faal met De Waal

Vogels maken grote luchtcirkels van vrijheid. Hoe leren ze dat? Ze vallen. En vallend krijgen ze vleugels.
~ Kabir

In deze faalangstreductietraining ga ik ga met jou op zoek naar jouw kwaliteiten, jouw grenzen en zo komen we bij jouw kern. Zelfvertrouwen laten groeien en weten waar je kracht ligt.

Zelfvertrouwen is niet vanzelfsprekend.
Een enorme muur om je heen bouwen, gevatte antwoorden klaar hebben die als bijdehand worden bestempeld. Of  zweethanden, blozen, niet uit je woorden kunnen komen. De angst om te falen uit zich op verschillende manieren. Waar de ene persoon onverschillig gaat doen en recalcitrant wordt, trekt de ander zich steeds meer terug. Beide zijn vormen van faalangst.

De gewenning die bestaat dat je werk wordt bekritiseerd met de rode pen, dat je gedrag wordt gecorrigeerd doordat al het negatieve wordt benoemd. Alsof je nooit iets goed kunt doen. En dan zegt iedereen:
Van fouten maken leer je.
Ja, of je klapt dicht en durft geen fout meer te maken.

Leren van je fouten in plaats van balen en jezelf verwijten. Durf te falen om te groeien. Faal met De Waal is er voor kinderen en volwassenen, in groepen en individueel.

Interesse?

Voor meer informatie of een offerte aanvraag, graag contact opnemen met: info@daniquedewaal.nl
of bel/Whatsapp naar: 06 38 63 84 24

Trek ’n volle zaal

In deze workshop staan presentatieskills centraal. Hoe kunnen deelnemers zichzelf het best presenteren en voor de groep staan?

Trek ’n volle zaal is een training waarin je leert jezelf te presenteren. 
Presenteren is veel meer dan alleen wat tekst uit je hoofd leren. De tekst is eigenlijk nog wel het minst belangrijk om je boodschap over te brengen. Hoe kom je over op het publiek? Ben je overtuigend? Het gaat er dus niet altijd om wat je zegt, maar vooral hoe je overkomt.

Ik kijk naar lichaamshouding, contact maken en stemgebruik. Tijdens deze workshop maak ik gebruik van feedback door middel van verschillende feedbackoefeningen en zorg ik ervoor dat de deelnemers elkaar ook feedback leren geven. Het is erg belangrijk dat het veilig is voor iedereen in de groep om ‘voor de klas’ te moeten staan.

Interesse?

Voor meer informatie of een offerte aanvraag, graag contact opnemen met: info@daniquedewaal.nl
of bel/Whatsapp naar: 06 38 63 84 24

Theatraal met De Waal

In deze workshop staat creativiteit centraal.

Improvisatieoefeningen, werken met tekst, bewegingstheater, alles is mogelijk.

In overleg maak ik een theaterworkshop op maat.

Op de basisschool heb ik kennisgemaakt met improvisatietheater. Op dat moment gebeurde er veel in mijn leven, waardoor ik dit goed kon gebruiken als uitlaatklep. Voor mij was het ook het moment om gezien en gehoord te worden. Ik beleefde er zoveel plezier aan en kon mijn zorgen even achter mij laten. Daardoor is het voor mij ook zo belangrijk dat elke deelnemer zich gehoord en gezien voelt. Dat ze zich even geen zorgen hoeven te maken of ze het wel goed doen. Zodat ze zich gewoon uit kunnen leven en lekker creatief bezig kunnen zijn. 

Persoonlijke ontwikkeling staat bij mij hoog in het vaandel en ik heb ervaren dat theaterlessen hier enorm aan bijdragen. Het helpt de deelnemers zich te kunnen uiten, samen te werken en natuurlijk bij het creëren van zelfvertrouwen. Kortom, skills die de rest van je leven enorm van pas kunnen komen.

Interesse?

Voor meer informatie of een offerte aanvraag, graag contact opnemen met: info@daniquedewaal.nl
of bel/Whatsapp naar: 06 38 63 84 24

Contact

Foto’s gemaakt door Martine Gerritsma

Website gemaakt door Lieke Bremer