Workshops

Workshops voor bewustwording, zelfvertrouwen en plezier.

Workshops voor primair en voortgezet onderwijs. Alle workshops dragen bij aan de persoonlijke groei van leerlingen, gecombineerd met een vleugje theater. Theater opent vele deuren. Ik heb al zoveel mensen op zien bloeien door de workshops. Onzekere kinderen die zich ineens durven uit te spreken. Kinderen die zich erg stoer voor doen en dan hun masker laten vallen. De diepe verbinding die er in een groep ontstaat door de magie van het theater.

Faal met De Waal

In deze faalangstreductietraining staat een veilige groepsdynamiek centraal. In deze workshop gebruik ik theateroefeningen om de leerlingen uit hun comfortzone te halen, zodat de creatieve gedeelten van de hersenen gaan functioneren.

Falen hoort er nu eenmaal bij en het is de bedoeling daarvan te leren. De angst om te falen zorgt voor stagnatie. Daarom doe ik oefeningen met de leerlingen, waardoor zij erachter komen dat het geen ramp is om te falen. Dit maakt ze ook bewust van hun faalangst. Hoe eerder leerlingen hiermee om leren gaan, hoe beter dit integreert zodat ze er ook in de toekomst profijt van hebben.

Interesse?

Voor meer informatie of een offerte aanvraag, graag contact opnemen met: info@daniquedewaal.nl
of bel/Whatsapp naar: 06 38 63 84 24

Trek ’n volle zaal

In deze workshop staan presentatieskills centraal. Hoe kunnen leerlingen zichzelf het best presenteren en voor de klas staan.

Ik kijk naar lichaamshouding, contact maken en stemgebruik. Tijdens deze workshop maak ik gebruik van opbouwende feedback en zorg ik ervoor dat de leerlingen elkaar ook opbouwende feedback geven. Het is erg belangrijk dat het veilig is voor iedereen in de groep om voor de klas te staan.

Eerst deel ik de groep in tweetallen, zodat ze alvast klein kunnen oefenen. Vervolgens deel ik de leerlingen in subgroepen. Met deze groep gaan ze samen een presentatie geven aan de rest van de klas. Pas aan het eind zal iedereen individueel voor de klas komen staan.

Interesse?

Voor meer informatie of een offerte aanvraag, graag contact opnemen met: info@daniquedewaal.nl
of bel/Whatsapp naar: 06 38 63 84 24

Theatraal met De Waal

In deze workshop staat creativiteit centraal.

Improvisatieoefeningen, werken met tekst, bewegingstheater, alles is mogelijk.

In overleg maak ik een theaterworkshop op maat.

Op de basisschool heb ik kennisgemaakt met improvisatietheater. Op dat moment gebeurde er veel in mijn leven, waardoor ik dit goed kon gebruiken als uitlaatklep. Voor mij was het ook het moment om gezien en gehoord te worden. Ik beleefde er zoveel plezier aan en kon mijn zorgen even achter mij laten. Daardoor is het voor mij ook zo belangrijk dat elke leerling zich gehoord en gezien voelt. Dat ze zich even geen zorgen hoeven te maken of ze het wel goed doen. Zodat ze zich gewoon uit kunnen leven en lekker creatief bezig kunnen zijn. 

Interesse?

Voor meer informatie of een offerte aanvraag, graag contact opnemen met: info@daniquedewaal.nl
of bel/Whatsapp naar: 06 38 63 84 24

Contact

Foto’s gemaakt door Martine Gerritsma

Website gemaakt door Lieke Bremer