Over mij

Zelf vond ik het moeilijk om mijn eigen potentie te ontdekken. Door het ‘niet anders dan de rest willen zijn’. Gelukkig kon ik het loslaten, want ja, echt iedereen is anders. We hebben allemaal onze eigen kwaliteiten om iets bij te dragen aan de wereld. Hoe zonde is het als we deze talenten niet inzetten? Je deelt je hele leven met jezelf, kan je maar beter goed gezelschap zijn.

Zo kwam Danique de Waal presents tot leven. In mijn workshops inspireer ik je dan graag naar een leven vol energie, passie en plezier!

Faal met De Waal
“Dus jij geeft theaterworkshops?” vraagt een docent op de school waar ik kom om deze workshops te geven.
“Dat klopt.” zeg ik.
“En is daar zoveel werk in, dat je dat elke dag kunt doen?”
“Ja, ik geef ook faalangsttrainingen.” Dat doe ik namelijk ook.
“Faalangsttrainingen? Huh.” Dan begint hij te schateren “Ooooh, je bedoelt faalangstREDUCTIEtrainingen?”
“Nee joh,” zeg ik “ik geef trainingen om de leerlingen juíst faalangst te bezorgen…” en ik loop weg.

Eerst zou ik nachten wakker hebben hebben gelegen om te bedenken wat ik tegen deze man had moeten zeggen. Om boos te worden op mijzelf, hoe kon ik dat nu verkeerd zeggen? Gelukkig kan ik al deze kostbare energie momenteel stoppen in het begeleiden van mensen die willen leren zonder angst te falen.

Trek ’n volle zaal is een training waarin je leert jezelf te presenteren. 
Presenteren is veel meer dan alleen wat tekst uit je hoofd leren. De tekst is eigenlijk nog wel het minst belangrijk om je boodschap over te brengen. Hoe kom je over op het publiek? Ben je overtuigend? Het gaat er dus niet altijd om wat je zegt, maar vooral hoe je het zegt.

Rust in je stem en lichaam bewaren. Goed blijven ademen. De boodschap overbrengen, zonder dat het ingestudeerd overkomt. Eigenlijk heel vanzelfsprekend Maar toch, presenteren is een vak apart. Zelfs als je precies weet wat je gaat vertellen, je het helemaal voor je ziet, kan het toch de nodige spanning met zich mee brengen. Uiteindelijk komt het ook neer op zelfvertrouwen, dat willen we natuurlijk allemaal uitstralen.

Theatraal met De Waal
Op de basisschool heb ik kennisgemaakt met improvisatietheater. Op dat moment gebeurde er veel in mijn leven, waardoor ik dit goed kon gebruiken als uitlaatklep.

Voor mij was het ook het moment om gezien en gehoord te worden. Ik beleefde er zoveel plezier aan en kon mijn zorgen even achter mij laten. Daardoor is het voor mij ook zo belangrijk dat elke leerling zich gehoord en gezien voelt. Dat ze zich even geen zorgen hoeven te maken of ze het wel goed doen. Zodat ze zich gewoon uit kunnen leven en lekker creatief bezig kunnen zijn. 

Persoonlijke ontwikkeling staat bij mij hoog in het vaandel en ik heb ervaren dat theaterlessen hier enorm aan bijdragen. Het helpt de deelnemers zich te kunnen uiten, samen te werken en natuurlijk bij het creëren van zelfvertrouwen. Kortom, skills die de rest van je leven enorm van pas kunnen komen.

Er zijn experimenten gedaan waarin één plant gepest wordt en een andere plant aangemoedigd. Dit heeft effect op het leven van de plant. Ze krijgen evenveel water en zonlicht, toch gaat het gepeste plantje hangen en de ander bloeit op.

Bloei uit tot de beste versie van jezelf!

Je deelt je hele leven met jezelf, kan je maar beter goed gezelschap zijn

Benieuwd naar mijn workshops?

Workshops voor bewustwording, zelfvertrouwen en plezier.

In mijn workshops inspireer ik je graag naar een leven vol groei, energie en passie!

Contact

Foto’s gemaakt door Martine Gerritsma

Website gemaakt door Lieke Bremer